Näyttelyt

 

Museo esittelee Suomen marsalkka Mannerheimin kotia 1940-luvun lopun asussa. Mitään, lukuunottamatta Gallen-Kallelan maalaamaa muotokuvaa, ei ole kotiin lisätty - eikä mitään, lukuunottamatta erästä flyygeliä, ole talosta poistettu sitten Mannerheimin aikojen. Museo ei siksi myy eikä osta museoesineitä.

 

nayttelyt item 1

Sotamarsalkka Mannerheim 70-vuotispäivänään 4.6.1937.

Vakionäyttelyt:

 

Kaksi sotilasuraa:
Ratsuväenupseerina Venäjällä sekä Suomen sotien ylipäällikkönä ja valtionpäämiehenä.

 

 

 

 

 

 

nayttelyt item 2

Vapaudenristin 1. luokan Mannerheim-risti.

Kunniamerkkinäyttely:

Mannerheimin 60 vuoden aikana saamia kunniamerkkejä ja mitaleita.

 

 

 

 

nayttelyt item 3

Retkikunta ennen nousua Muzart-jäätikölle Tian Shan -vuoristossa. (Valokuva: Suomalais-Ugrilainen Seura.)

Ratsain Aasian halki:

Kuvaesitys, joka on koostettu Mannerheimin Aasian-matkalla (1906-1908) ottamista valokuvista sekä matkaa esittelevä näyttely.

 

 

 

 

 

 

nayttelyt item 4

Suomen marsalkan viimeinen matka tammisunnuntaina 4.2.1951.

Suomen marsalkan viimeinen matka:

Suomen marsalkka, vapaaherra G. Mannerheimin kuolinpäivän 28. tammikuuta 1951 ja hautajaisten 4. helmikuuta 1951 muistoksi on esitetty filmiä Suomen marsalkan viimeinen matka. Tänä aikana ei näytetä Aasian-kuvia. Filmiä esitetään Suomen elokuva-arkiston luvalla.

 

 

 

 

 

 

Erikoisnäyttelyt:

11.12.2014 avasimme uuden näyttelyn Mannerheim maalla, merellä ja ilmassa. Näyttely on esillä toukokuun loppuun saakka.

4.6.2014  avasimme uuden näyttelyn - Mannerheim 1914!

Vuosi 1914 oli hyvin merkityksellinen Mannerheimin elämässä ja toimi eräänlaisena vedenjakajana. Sekä Mannerheimin henkilökohtainen elämä että hänen uransa kokivat suuria muutoksia tänä aikana. Vuonna 1914 syttynyt ensimmäinen maailmansota oli sota, jossa Mannerheim toimi erityisen aktiivisesti rintamakomentajan roolissa ja toteutti koulutuksensa oppeja, saaden myös merkittävää kokemusta jatkoa varten. Myös Venäjän keisarikunnalle sota oli merkittävä ja lopulta kohtalokas. Venäläisenä kenraalina Mannerheim pääsi näkemään sotaa ja sen aiheuttamia mullistuksia hyvin läheltä. Näyttelyssä on esillä sotaa edeltäviä ja sen aikaisia valokuvia, Mannerheimin kirjeitä sodan ajalta, sodasta kertovia kirjoja hänen kirjastostaan, sekä muita sotaan liittyviä esineitä. Vieraat voivat tutustua Mannerheimin elämään juuri ennen sotaa, sodan kulkuun sekä Mannerheimin rooliin siinä.